Супа от Павия (Дзупа Павезе)

Вкусна, засищаща, ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 селски хляб
120 г сирене „Пармезан“
6 яйца
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
черен пипер на вкус

за бульона:
2 кг тръбни телешки кости
100 г глава целина
2 средно големи моркова
1 глава лук
4 стръка магданоз
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от Павия (Дзупа Павезе)
Костите се намазват с половината от доматения концентрат. Слагат се в тава и се пекат около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 2
Лукът, морковите и целината се белят, режат се наедро, разбъркват се с останалия доматен концентрат и олиото, и се слагат в тавата при костите. Зеленчуците и костите се пекат около 30 минути.
3
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 3
След това се прехвърлят в тенджера, заливат се 3–4 л вода, прибавят се магданозът, дафиновият лист, мащерката и черният пипер. Готви се минимум 4 часа на много слаб огън, като се отпенва.
4
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 4
Готовият бульон се прецежда и се овкусява със сол.
5
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 5
Хлябът се реже на филии, които се разполовяват и се запичат до златисто.
6
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 6
Натриват се с чесън и се заливат със зехтин.
7
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 7
В огнеупорни купи се слага по половин филийка хляб. Заливат се с врелия бульон и се чуква по едно яйце.
8
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 8
Запичат се за 5-6 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Супа от Павия (Дзупа Павезе) 9
Супата се поднася с настърган пармезан, наситнен магданоз и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: