Супа от пащърнак с картофени топчета и къри

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2005
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри
 
Необходими продукти:
2 глави пащърнак (400–500г)
1 глава лук
1 морков (80г)
1 яйце
2 стръка копър
5 с. л. сухо картофено пюре
1/2 л прясно мляко
50 г краве сирене
50 г краве масло (маргарин)
1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри
Главите пащърнак се измиват, остъргват се с нож и се нарязват на малки кубчета. Вари се с нарязания наситно лук в около 1 литър вода (водата трябва да покрива зелечуците).
2
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 2
Морковът се настъргва на едро ренде, задушава се в маслото, поръсва се с къри и се прибавя в тенджерата.
3
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 3
Пюрето се поставя в дълбока купа, в която се налива малко вряла вода. (Трябва да се получи твърда консистенция, доста по-гъста от тази на картофеното пюре.)
4
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 4
Сиренето се настъргва в пюрето, добавят се добре разбитият белтък и наситненият копър. Разбърка се и се оставя да престои за кратко.
5
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 5
С намаслени ръце от сместа се оформят топчета.
6
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 6
Към края на варенето супата се застройва, като в тенджерата се прибавя млякото, жълтъкът се разбива в купа, вътре се налива малко от бульона на супата, разбърква се и се връща в тенджерата. Къкри 1-2 минути, слагат се топчетата и се оттегля от котлона. След 5 минути супата е готова за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: