Супа от пащърнак и праз

Мека, плътна, с хрупкави крутони
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 стръка праз
400 г пащърнак
1 ч. л. майоран
2 картофа (около 300 г)
200 мл сухо бяло вино
900 мл пилешки бульон
150 мл животинска сметана
1 дафинов лист
40 г краве масло
сол и пипер меланж на вкус

за крутоните:
4 филии черен хляб
1 ч. л. майоран
20 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от пащърнак и праз
Празът се нарязва на колелца с дебелина един сантиметър.
2
Супа от пащърнак и праз 2
Пащърнакът и картофите се режат на кубчета.
3
Супа от пащърнак и праз 3
Празът се запържва в маслото, докато омекне, но без да променя цвета си. Добавят се пащърнакът, картофите и майоранът
4
Супа от пащърнак и праз 4
Налива се виното и когато се изпари, се сипва пилешкият бульон.
5
Супа от пащърнак и праз 5
Слага се дафиновият лист, посолява се и се готви, докато зеленчуците омекнат – около 20 минути.
6
Супа от пащърнак и праз 6
След това дафиновият лист се отстранява, а супата се пасира.
7
Супа от пащърнак и праз 7
Наливат се около 500 мл вода и сметаната, супата се кипва и е готова.
8
Супа от пащърнак и праз 8
Крутоните се приготвят като хлябът се нарязва на малки кубчета, които се запържват в маслото, докато станат хрупкави.
9
Супа от пащърнак и праз 9
Дърпат се от огъня и се поръсват със сол и майоран.
10
Супа от пащърнак и праз 10
Супата се сервира гореща, поднесена с крутоните и едро счукан пипер меланж.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2020
Приготвих я като замених животинската сметана със растителна и маслото със зехтин. Чудесен вкус. Със сигурност ще я приготвя пак! Благодаря на Бон Апети!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Лично аз приготвих тази супа с някои промени, т. к. вкъщи избягваме да ядем животински мазнини. Така, че не сложих животинска сметана и краве масло. Използвах зехтин. Крутоните също не запържих, а просто запекох във фурната. В крайна сметка се получи доста вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: