Супа от пъпеш и манго със сметаново-канелов сладолед

Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
сокът от 1/2 лимон
4 с. л. мед
мента за украса
500 мл растителна сметана
2 жълтъка
100 г кафява захар
50 г бяла захар
50 г орехови ядки
20 г краве масло
1 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
1/2 ч. л. канела
1 кг пъпеш
1 кг манго


Начин на приготвяне:
1
Супа от пъпеш и манго със сметаново-канелов сладолед
Жълтъците се разбиват с кафявата захар. Сметаната се загрява, без да се кипва, и се ароматизира с ваниловата есенция. Налива се в разбитите жълтъци и сместа се загрява, докато се уплътни. След това се оставя да се охлади.
2
Супа от пъпеш и манго със сметаново-канелов сладолед 2
Захарта се карамелизира, прибавят се ореховите ядки и маслото и се разбърква. Оставя се да се охлади, след това се смила и се добавя към сладоледа. Десертът се ароматизира с канелата и се замразява, като на всеки час се разбърква, за да не се образуват кристали.
3
Супа от пъпеш и манго със сметаново-канелов сладолед 3
От пъпеша и мангото с лъжичка за ноазети се изваждат по няколко топчета.
4
Супа от пъпеш и манго със сметаново-канелов сладолед 4
Останалата част от плодовете се пюрира заедно с лимоновия сок и меда, след което се охлажда.
5
Супа от пъпеш и манго със сметаново-канелов сладолед 5
Супата се сервира с топка сладолед и се украсява с топчета пъпеш и манго и с листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: