Супа от пачи крак с естрагон и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2005
Супа от пачи крак с естрагон и сметана
 
Необходими продукти:
200-250 г гъби пачи крак
50 г масло
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 зелена чушка
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. горчица
1 с. л. брашно
1 щипка естрагон
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от пачи крак с естрагон и сметана
Гъбите се нарязват наситно, поставят се в предварително загрятото масло и се пържат 5-6 минути. Лукът, чушката и чесънът се изпичат на скара.
2
Супа от пачи крак с естрагон и сметана 2
Изпечените зеленчуци се обелват и се нарязват наситно. Добавят се към запържените гъби. Пържат се 1-2 минути. Щом течността се изпари, се поръсва брашното и се разбърква.
3
Супа от пачи крак с естрагон и сметана 3
Наливат се 1,2 – 1,5 литра гореща вода. Супата ври 15-20 минути, след това се посолява, поръсва се с черен пипер и естрагон и се разбърква.
4
Супа от пачи крак с естрагон и сметана 4
Сметаната се разбива с горчицата, като се наливат няколко черпака от бульона. Супата се оттегля от котлона, разбърква се със застройката и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: