Супа от оранжева леща

Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 л пилешки бульон
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. джинджифил
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сушен джоджен
1 с. л. винен оцет
2 с. л. доматено пюре
1 глава лук
3 моркова
3 скилидки чесън
30-40 г масло
250 г оранжева леща
1 щипка сумак (лют пипер)


Начин на приготвяне:
1
Супа от оранжева леща
Лукът и чесънът се нарязват наситно, морковите – на полумесеци. Маслото се загрява в тиган и в него за 1-2 минути се запържват лукът и морковите. Добавя се наситненият чесън. Подправя се с кимион, кориандър и джинджифил, разбърква се.
2
Супа от оранжева леща 2
Взима се 1 черпак от врелия пилешки бульон, налива се в запържените зеленчуци и след това всичко се изсипва в тенджерата с бульона. Вари се под капак 10 минути.
3
Супа от оранжева леща 3
Добавя се лещата, ври 5 минути и се налива размитото с бульон доматено пюре. Супата се подправя със сумак, подкиселява се с оцет и се ароматизира с джоджен. Ври още 5 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2016
Изненадана съм от вкуса,много различен и приятен от стандартната леща.Много бързо и лесно се готви и си сипах повторна чиния.Тази рецепта отива в група \"Любими\"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: