Супа от нахут

Постна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г сушен нахут (или 3 консерви по 400 г)
50 г глава целина
6 скилидки чесън
2 печени червени чушки
1 глава червен лук
1 корен пащърнак
1 морков
4 стръка пресен джоджен
1,2 л зеленчуков бульон
4 с. л. зехтин
2–3 с. л. сусамов тахан
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от нахут
Нахутът се накисва за една нощ, след това се сварява до готовност.
2
Супа от нахут 2
Чесънът, целината, печените чушки, пащърнакът, морковът и лукът се почистват, режат се на ситно и се запържват в зехтина до златисто.
3
Супа от нахут 3
Налива се бульонът, добавя се свареният и отцеден нахут и супата се оставя да къкри на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Овкусява със сол, черен пипер и пушения червен пипер.
4
Супа от нахут 4
Част от зеленчуците и нахута се заделят за гарниране, а супата се пасира със сусамовия тахан.
5
Супа от нахут 5
Поднася се със заделените нахут и зеленчуци и с наситнен пресен джоджен.



Съвет:
Водата от накисването на нахута е богата на протеини и може да ви влезе в употреба, особено за вегански рецепти.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2019
Супата е тържество на сетивата! Разкошна е! Също силно препоръчвам!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2019
Страхотна стана. Препоръчвам горещо! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2018
Божествена :) Ням, ням :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


314 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: