Супа от манатарки (Зупа гжибова)

Ястие от полската национална кухня, приготвено от телевизионния водещ Роберт Малкович
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2006
Супа от манатарки (Зупа гжибова)
 
Необходими продукти:
200 мл пилешки бульон
100 мл сладкарска сметана
100 мл медовина
3 шепи сушени манатарки
100 мл заквасена сметана
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Супа от манатарки (Зупа гжибова)
Манатарките се слагат в дълбок съд, заливат се с 1 л гореща вода и се оставят да престоят поне 2 часа.
2
Супа от манатарки (Зупа гжибова) 2
След това заедно с получения бульон се прехвърлят в тенджера, заливат се с пилешкия бульон и медовината и се варят около 20 минути.
3
Супа от манатарки (Зупа гжибова) 3
Заквасената сметана се разбива с тел, в нея се сипва брашното и се налива малко от бульона на супата.
4
Супа от манатарки (Зупа гжибова) 4
Застройката постепенно се сипва в супата, като се разбърква.
5
Супа от манатарки (Зупа гжибова) 5
Сладкарската сметана се разбива с миксер на сняг и се добавя към всяка порция от супата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: