Супа от леща

Източник: Иван Велинов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.02.2016
Супа от леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
10 ч. ч. вода
2 моркова
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 с. л. брашно
3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1 с. л. чубрица
8 стръка магданоз
сол


Начин на приготвяне:
1
Лещата се измива, сипва се в дълбока тенджера и се залива с водата. Слага се да заври, заедно със ситно нарязаните чесън, лук и моркови.
2
Когато лещата омекне, се добавят солта и чубрицата.
3
Брашното се запържва за кратко в малка тенджера, заедно с олиото и червения пипер.
4
Получената запръжка се добавя към лещата и се разбърква. Оставя се за няколко минути на котлона, докато се сгъсти.
5
Накрая, когато супата от леща е готова, се прибавя ситно нарязаният магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: