Супа от леща с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2004
Супа от леща с манатарки
 
Необходими продукти:
250 г леща
1 шепа сушени манатарки
1 домат
1 глава лук
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
2 стръка целина
3-4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с манатарки
Лещата се почиства, поставя се в тенджера с 1,250 л вода, добавят се нарязаните наситно лук и стъбла целина (листата се запазват за по-късно). Къкри 20 минути под капак. Доматът се нарязва на малки кубчета, чесънът – наситно. Изсипват се в сварената леща.
2
Супа от леща с манатарки 2
Манатарките се заливат с гореща вода и се оставят да омекнат, след което се наситняват.
3
Супа от леща с манатарки 3
Част от водата на гъбите се излива в лещата (не се излива цялата, за да се избегне останалата на дъното утайка). Манатарките се запържват за 1 минута в тенджерка със зехтина. Пърженето се спира, като в тенджерката се излива част от бульона на лещата. Разбърква се и се изсипва в тенджерата с лещата. Ври 15 минути. Накрая се поръсва с наситнените листа целина и с магданоз. При сервиране се овкусява с оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
С черна леща и печурки също се получи много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: