Супа от кисело зеле и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Супа от кисело зеле и бекон
 
Необходими продукти:
500 г кисело зеле
1 глава червен лук
150 г бекон
2 домата
1 ч. л. смлян бахар
1 ч. л. куркума
1 кубче телешки бульон
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
магданоз или копър за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Киселото зеле се реже на ленти и се задушава в двата вида мазнина и 150 мл вода за около 10 минути, след това се добавят нарязаният наситно лук и 400 мл вода. Супата се вари още 10 минути.
2
Добавят се подправките, нарязаните на кубчета домати и стритото кубче телешки бульон.
3
Беконът се изпича на сух тиган или в суха тавичка във фурна на 220 градуса, докато покафенее. Нарязва се на лентички или кубчета и при сервиране супата се поръсва с 1–2 с. л. от него. По желание може да се поръси и с накълцан магданоз или копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: