Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене

Вкусна и питателна супа от кестени с шпеков салам, лук, моркови и застройка от крема сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2007
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене
 
Необходими продукти:
250 г кестени
100 г шпеков салам
30 г краве масло
1 1/2 - 2 л пилешки бульон
1 ч. ч. бяло вино
1 морков
1/2 глава лук
1 к. ч. ориз
2-3 с. л. крема сирене


Начин на приготвяне:
1
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене
Върху заострената част на всеки кестен се прави кръстовиден разрез.
2
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 2
Кестените се слагат в тенджера с вряща подсолена вода и се бланшират за 5-7 минути. След това се обелват и се нарязват надребно.
3
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 3
Почистеният лук, мокровът и саламът се нарязват на кубчета.
4
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 4
Кравето масло се загрява в тенджера, саламът се запържва за около 2 минути, след което се добавя лукът.
5
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 5
След още 2 минути се прибавя нарязаният морков и се налива виното.
6
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 6
Продуктите се заливат с бульона и супата се оставя да къкри около 15 минути.
7
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 7
След това се добавят оризът и нарязаните кестени и се вари до готовност.
8
Супа от кестени с шпеков салам и крема сирене 8
Крема сиренето се разбърква с малко от бульона. Супата се застройва, разбърква се и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: