Супа от кестени и пащърнак

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2005
Супа от кестени и пащърнак
 
Необходими продукти:
500 г кестени
100 г заквасена сметана
1 пащърнак (100 г)
1 морков
2 кубчета пилешки бульон
1 клонка целина
1/2 в. ч. бяло вино
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Супа от кестени и пащърнак
Кестените се сваряват и се обелват. Морковът и пащърнакът се нарязват наситно и се задушават за кратко в предварително загрятото олио, под капак.
2
Супа от кестени и пащърнак 2
След това се изсипват кестените, разбърква се и се налива бялото вино. Когато виното се изпари, се наливат 1–1,2 литра гореща вода. Стрива се бульонът и супата се оставя да ври около 15 минути.
3
Супа от кестени и пащърнак 3
Сварената супа се ароматизира с целина и се пюрира.
4
Супа от кестени и пащърнак 4
Заквасената сметана се разрежда с малко от супата, разбърква се и се налива в тенджерата. Супата се сервира, като по желание порциите се поръсват с кротони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: