Супа от картофи и печени чушки

С богат, плътен и наситен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г картофи
1 буркан печени червени чушки (800 г)
1 с. л. кимион на зърна
1 връзка магданоз
1 л зеленчуков бульон
1 глава лук
100 г глава целина (1/4 глава)
2 скилидки чесън
175 г крем сирене
40 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от картофи и печени чушки
Картофите, целината и лукът се обелват и заедно с печените чушки се нарязват на кубчета. Чесънът също се обелва и се наситнява.

2
Супа от картофи и печени чушки 2
Лукът, целината и чесънът се запържват в олиото, докато омекнат.
3
Супа от картофи и печени чушки 3
Сипват се червените чушки и кимионът, предварително счукан в хаванче, добавят се и картофите. Наливат се бульонът и около един литър вода. Овкусява се със сол и черен пипер и супата се готви, докато зеленчуците омекнат.
4
Супа от картофи и печени чушки 4
Крем сиренето се разбива с един черпак от горещия бульон, за да няма бучки.

5
Супа от картофи и печени чушки 5
Налива се в супата.
6
Супа от картофи и печени чушки 6
Кипва се и се поднася с наситнен магданоз.





Съвет:
Тези, които постят, могат да поднесат готовата супа само с наситнен магданоз, без да добавят крем сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2023
Винаги се радвам да открия истински вкусна супа, отговаряща на нашия български вкус, но напълно непозната и нова. На когото му е мазно, може да застрои и с обикновено сирене, пасира се в малко студена вода, след което се долива постепенно гореща (или от бульона), докато продължавате да пасирате, сиренето се разтваря напълно.
22.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2021
Супата е много вкусна и лесна за приготвяне :)
21.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Превъзходна
20.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2018
Вкусна дори и пасирана.
19.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2017
Страхотен плътен вкус и аромат ,аз добавих съвсем дребни неща ,които имах налични : малко морков ,предварително разбих крема сиренто с 2-3 лъжици течна животинска сметана и намалих малко количеството му ,добавих в сместа съвсем малко настърган Пармезан на ситно (2-3 тръквания на рендето, ще се разтопи напълно) ,малко прясна мащерка . Пресният копър също ми допадна за гарниране + 2 3 капки тъмен балсамов оцет
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


298 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: