Супа от карфиол с пюре от червени чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (600-700 г)
50 г глава целина
1/2 глава лук
1 кубче зеленчуков бульон
1 к. ч. кисело мляко
3-4 с. л. олио
2 ч. л. брашно
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
4-5 печени червени чушки
1/2 глава лук за пюрето
4-5 стръка магданоз
4-5 с. л. доматен сок
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. брашно
1 ч. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от карфиол с пюре от червени чушки
Лукът и целината се нарязват наситно и се запържват в предварително загрятото олио, като се поръсват с къри, сол и брашно. След това се налива 1 – 1,3 л гореща вода, добавя се накъсаният на розички карфиол и къкри, докато карфиолът омекне.
2
Супа от карфиол с пюре от червени чушки 2
Стрива се кубчето бульон и къкри още няколко минути. Един черпак от бульона се сипва в купа и се оставя настрана. Супата се пюрира. Отделеният бульон се разбива с киселото мляко и с него се застройва пюрираната супа.
3
Супа от карфиол с пюре от червени чушки 3
Лукът за пюрето се нарязва наедро и се запържва в предварително загрятото олио. Щом се зачерви, се слагат нарязаните надребно чушки. Разбърква се, добавят се брашното, захарта, балсамовият оцет, доматеният сок, солта, магданозът. Къкри малко, след което се пюрира.

4
Супа от карфиол с пюре от червени чушки 4
Всяка порция супа се сервира с лъжичка от пюрето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: