Супа от карфиол с бекон

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сурово пушен бекон
1 глава карфиол
1 глава чесън
1 глава лук
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
4 с. л. зехтин
1 щипка сухо къри
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от карфиол с бекон
Чесънът се разполовява и се залива с 1 с. л. Карфиолът се накъсва на розички, посолява се и се залива с останалия зехтин.
2
Супа от карфиол с бекон 2
Карфиолът и чесънът се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 35 минути. от зехтина.
3
Супа от карфиол с бекон 3
Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух съд. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
4
Супа от карфиол с бекон 4
В същия съд в мазнината от бекона се запържва наситненият лук.
5
Супа от карфиол с бекон 5
Наливат се 1,5 л вода и се добавят карфиолът и изстисканият от люспите чесън. Овкусява се с къри, сол и черен пипер и се готви още 10–15 минути.
6
Супа от карфиол с бекон 6
Пасира се.
7
Супа от карфиол с бекон 7
Сервира се с бекона и тънки резени ябълка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: