Супа от грах с кнедли от кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г грах
30-40 г масло
20 г целина
2 стръка пресен лук
1 морков
3 кубчета пилешки бульон със зеленчуци
4 с. л. брашно
1/2 ч. л. сол
200 мл прясно мляко
50-80 г кашкавал
50 г пшеничен грис
30 г масло
1 яйце
1 кубче пилешки бульон
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от грах с кнедли от кашкавал
Целината и морковът се нарязват на малки кубчета, поставят се в тенджера и се заливат с кипяща вода, колкото да ги покрие. Посоляват се и се варят 10 минути под капак. След това над тях в гевгир се слага грахът, за да се свари на пара. Похлупва се и ври още 15 минути.
2
Супа от грах с кнедли от кашкавал 2
Маслото се разтопява в тенджера. Изсипва се брашното и се запържва до златисто, като се разбърква. След това тенджерата се оттегля от котлона, оставя се леко да се охлади и на части се наливат 1 1/2 л топла вода, като непрекъснато се разбърква. Стриват се бульоните.
3
Супа от грах с кнедли от кашкавал 3
След това в супата се изсипват сварените целина, морков и грах, добавя се наситнената бяла част на лука и се пасира.
4
Супа от грах с кнедли от кашкавал 4
Прясното мляко се налива в тенджера, добавят се солта, маслото и стритият бульон. Щом кипне, се изсипва грисът. Къкри, като се разбърква, докато грисът поеме млякото. След това тенджерата се оттегля от котлона, настъргва се кашкавалът, добавя се яйцето и се разбива добре.
5
Супа от грах с кнедли от кашкавал 5
От сместа с две малки лъжици се оформят кнедли, поставят се в кипяща подсолена вода и се варят, докато изплуват. Във всяка порция супа се поставят по няколко кнедли и пера пресен лук за декорация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: