Супа от грах с агнешко

Със свеж аромат на мента
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 л агнешки бульон
400 г замразен грах
2 стръка пресен лук
2 стръка мента
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 глава лук
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. куркума

за топчетата:
300 г агнешка плешка
1/2 малка глава лук
1 щипка суха мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от грах с агнешко
Месото се смила (първо през едра решетка, а след това – през ситна) и се смесва с настъргания лук, ментата, сол и черен пипер на вкус.
2
Супа от грах с агнешко 2
Замесва се кайма, от която се оформят малки топчета.
3
Супа от грах с агнешко 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина. Добавя се куркумата и се запържва за кратко.
4
Супа от грах с агнешко 4
Сипва се грахът, разбърква се и се налива бульонът.
5
Супа от грах с агнешко 5
Щом кипне, силата на огъня се намалява и когато течността спре да кипи, се пускат топчетата.
6
Супа от грах с агнешко 6
Овкусява се с ментата и наситнения магданоз. Вари се около 10 минути. Подправя се със сол и черен пипер.
7
Супа от грах с агнешко 7
Сервира се с накълцания пресен лук.



Съвет:
Използвайте костите на плешката, за да приготвите бульон, като ги варите заедно с нарязани наедро лук, морков и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: