Супа от грах и пелмени с рулца от раци

Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2005
Супа от грах и пелмени с рулца от раци
 
Необходими продукти:
за пелмените:
1 яйце
1 1/2 с. л. леденостудена вода
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. оцет
1/2 ч. л. олио
1/4 ч. л. сол
нишесте за разточване

за плънката:
7-8 рулца от раци
1 с. л. соев сос
4-5 стръка магданоз

за супата:
1 к. ч. бяло вино
1 кубче зеленчуков бульон
4-5 листа джоджен
10-15 зрънца копърово семе
1 глава лук
1 пакет грах
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Супа от грах и пелмени с рулца от раци
Брашното, солта, яйцето, олиото и оцетът за тестото се разбъркват. Налива се студената вода, меси се. Тестото се покрива и се оставя да отпочине 10-15 минути.
2
Супа от грах и пелмени с рулца от раци 2
Наситненият лук се запържва за 1 минута в предварително загрят зехтин. Ароматизира се с копърово семе, налива се виното. Щом течността се редуцира, се изсипва грахът, наливат се 750 мл гореща вода, стрива се бульонът. Къкри 20 минути на тих огън под капак.
3
Супа от грах и пелмени с рулца от раци 3
Отпочиналото тесто се разделя на 4 части, които се поръсват с нишесте, разточват се и се нарязват на квадратчета. Рулцата от раци и магданозът се нарязват наситно и се смесват със соевия сос.
4
Супа от грах и пелмени с рулца от раци 4
Плънката се поставя в тестените квадрати, чиито краища се намокрят с вода. Затварят се така, че да се получат триъгълници. След това ъглите на основата на всеки триъгълник се слепват, за да се оформи пръстен.
5
Супа от грах и пелмени с рулца от раци 5
Пелмените се изсипват в почти готовата супа и се варят около 5 минути.
6
Супа от грах и пелмени с рулца от раци 6
След това се ароматизира с наситнен джоджен, сварените пелмени се изваждат и супата се пюрира. Всяка порция се гарнира с пелмени.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: