Супа от грах

по Огюст Ескофие
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2011
Супа от грах
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. грах (замразен)
1/2 стрък праз
4 листа маруля
1/4 връзка магданоз
6 ч. ч. пилешки бульон
1 с. л. краве масло
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от грах

Маслото се загрява на слаб огън в тенджера. Празът се наситнява и се слага в съда заедно със захарта. Сотира се за 1–2 минути.


2
Супа от грах  2

Слагат се наситнените магданоз и зелена салата, и граха. Силата на огъня се увелича. Овкусява се със сол и черен пипе и се налива 1 чаша от пилешкия бульон, предварително загрят.


3
Супа от грах  3

Супата се оставя да къкри за 5 минути, докато грахът омекне. Налива се останалия пилешки бульон. Когато супата кипне, се сваля от огъня и се пасира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: