Супа от гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2001
Супа от гъби
 
Необходими продукти:
250 г гъби
1 1/2 ч. ч. гъбен бульон
1/2 с. л. прясно мляко
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
1 жълтък
1 стрък лук


Начин на приготвяне:
1
Супа от гъби
В тенджера от йенско стъкло се поставят маслото и нарязаният лук. Пекат се в микровълнова фурна 1 минута.
2
Супа от гъби 2
Поръсва се брашното и се пече още минута. Поставят се нарязаните на филийки гъби, сипва се гъбеният бульон и се вари на пълна мощност 10 минути.
3
Супа от гъби 3
Супата се пасира, разрежда се с прясното мляко и отново се поставя във фурната за около 2-3 минути. Накрая се прибавя разбит жълтък. Подправя се със сол и черен пипер. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: