Супа от фасул с бадеми

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250-300 г зелен фасул
2 моркова
1 глава лук
4-5 стръка копър
5 с. л. зехтин
2 кубчета зеленчуков бульон
100 г филирани бадемови ядки
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от фасул с бадеми
Лукът и морковите се почистват, нарязват се надребно и се задушават в зехтина.
2
Супа от фасул с бадеми 2
Сипват се 300 мл вода и се овкусява с кубчетата зеленчуков бульон и малко сол.
3
Супа от фасул с бадеми 3
Добавя се почистеният и нарязан наедро фасул и се оставя да ври 20-25 минути, след което супата се пюрира.
4
Супа от фасул с бадеми 4
Бадемовите ядки се запичат в сух тиган.
5
Супа от фасул с бадеми 5
Изстиналите филирани бадеми се смилат и се сипват в супата заедно с наситнения копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: