Супа от червена леща с чесън

Вкусна и лесна
Източник: Ket
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.04.2017
Супа от червена леща с чесън
 
Необходими продукти:
225 г червена леща
2 глави кромид лук
2 големи скилидки чесън
1 морков
2 с. л. зехтин
2 дафинови листа
1 щипка риган
1,5 л зеленчуков бульон
2 с. л. червен винен оцет
морска сол и смлян черен пипер
листа от целина за украса
препечен хляб


Начин на приготвяне:
1
Лещата се измива в гевгир.
2
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно.

3
Зеленчуковият бульон се налива в голяма тенджера с дебело дъно. Сипват се лещата, лукът, морковът, чесънът, дафиновите листа и зехтинът.

4
Супата се кипва на умерен огън, след което силата на котлона се намалява и супата се задушава около час и половина. Разбърква се периодично, за да не залепне лещата.

5
Дафиновият лист се изважда и се добавят риганът, оцетът, сол и черен пипер на вкус.


Съвет:
Сервира се с препечен хляб, украсена с листа от целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: