Супа от червен боб със заквасена сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2010
Супа от червен боб със заквасена сметана
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
2 червени чушки
2 домата
1/4 връзка магданоз
4 ч. л. заквасена сметана
сол и бял пипер на вкус
400 г червен боб


Начин на приготвяне:
1
Бобът се накисва за 3–4 часа в студена вода и се вари под капак.Лукът, морковът и чушките се режат на кубчета и се запържват в зехтина за 4–5 минути, след което се задушават в 100 мл вода. Добавят се към сварения боб, овкусява се със сол и пипер.
2
Доматите се настъргват на едро ренде и се добавят към боба. Всичко ври още 20 минути и се поръсва с наситнения магданоз. При поднасяне всяка порция се овкусява с 1 ч. л. сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: