Супа от аспержи с босилкова сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пресни аспержи
2 стръка пресен лук
2 кубчета пилешки бульон
3-4 клонки магданоз
100-150 г заквасена сметана
50 г масло
3 с. л. брашно
1 ч. л. сух босилек
2-3 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от аспержи с босилкова сметана
Стъбълцата на аспержите се обелват, нарязват се на малки парченца. Поставят се в 1 л гореща вода, стриват се бульоните. Ври 15 минути. След това няколко връхчета се изваждат за декорация.
2
Супа от аспержи с босилкова сметана 2
Лукът се наситнява и се запържва в предварително загрятото масло. След 1 минута се добавя брашното. Запържва се за кратко.
3
Супа от аспержи с босилкова сметана 3
Разрежда се с 3/4 от бульона от аспержите, разбърква се добре, за да се хомогенизира. След това вътре се изсипват аспержите.
4
Супа от аспержи с босилкова сметана 4
Сметаната се разбърква с наситнения магданоз, босилека и солта, оформят се кнедли. Супата се сервира, като във всяка порция се поставят кнедли и 1-2 връхчета аспержи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: