Супа от аспержи

С фин вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г гъби „Кладница“
100 г краве масло
100 мл бяло вино
60 мл зехтин
50 мл сок от лимон
4 жълтъка
2 връзки аспержи
1 глава лук
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от аспержи
Аспержите се обелват и се нарязват на едро (долната, по-твърда и влакнеста част се отрязва), част от връхчетата се заделят за гарниране.
2
Супа от аспержи 2
Лукът се наситнява и се запържва в загретия зехтин. Прибавят се аспержите и се запържват за кратко.
3
Супа от аспержи 3
Налива се виното, щом се редуцира, се наливат и 1,5 л вода. Вари се, докато аспержите омекнат. Супата се пасира.
4
Супа от аспержи 4
Около 40 г от маслото се загряват и в него се запържва брашното. Малко по малко се налива от супата.
5
Супа от аспержи 5
Вари се няколко минути и се сипва към супата.
6
Супа от аспержи 6
Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок.
7
Супа от аспержи 7
Супата се застройва. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Супа от аспержи 8
Гъбите се накъсват на едри парчета и се запържват в 40 г масло. Овкусяват се със сол и черен пипер.
9
Супа от аспержи 9
Връхчетата от аспержите се запържват в останалото масло.
10
Супа от аспержи 10
Супата се сервира с гъбите и връхчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2019
Предполагам, че може да се приготви и с бели аспержи? Пробвали ли сте? Никога не съм ги опитвала, а в момента има много такива на пазара.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: