Супа от червени чушки

Идеално начало на един есенен обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг червени чушки
1 глава лук
1 люта зелена чушка
800 мл зеленчуков бульон
150 мл течна сметана
40 мл зехтин
1 с. л. червен пипер
1/4 ч. л. кардамон
1/4 ч. л. кимион
100 г белен шамфъстък
1 лимон
1/2 връзка червен босилек
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от  червени чушки

Чушките се почистват от семето и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва наситно. Запържват се в зехтина, след това се подправя с кардамона (само семената) и кимиона.

 


2
Супа от  червени чушки 2

Налива се 600 мл от бульона и се оставя да къкри на слаб огън, до омекване на  зеленчуците.

 


3
Супа от  червени чушки 3

Супата се пасира, прецежда се и се връща на котлона. Загрява се, ако е необходимо, добавят се 150–170 мл от бульона.

 


4
Супа от  червени чушки 4

Сипва се сметаната, оставя се да кипне леко и се отстранява от котлона. Подправя се със сол, пипер меланж и червения пипер.

 


5
Супа от  червени чушки 5

В чопър се смесват, ядките, сок и кора от лимон и малко бульон (около 30 мл.), пасира се докато стане на каша.


6
Супа от  червени чушки 6

Супата се поднася с малко от смлените ядки и накъсан босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
Наистина страхотно начало на есенния ни обяд. Много лека и приятна супа.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Нещо различно от типичен продукт. Интересно стана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: