Супа мисо

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
Супа мисо
 
Необходими продукти:
50–70 г тофу
4–5 гъби „Шийтаке” (печурки)
1 резен бяла ряпа (30 г)
1/2 стрък праз лук
1/2 морков
1 с. л. мисо


Начин на приготвяне:
1
Морковът и обелената ряпа се нарязват на тънки ивици и се слагат в тенджера с 500 мл кипнала вода.
2
След 1–2 минути се добавят гъбите „Шийтаке” и нарязаният лук.
3
Тофуто се нарязва на кубчета и се добавя към останалите продукти.
4

Супата се овкусява с размитото в малко топла вода мисо и се оставя да къкри на слаб огън.


 


Как се консумира:


Изпийте бульона направо от купичката, а останалото изяжте с хаши.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: