Супа леща по гръцки

Интересен вкус, който трябва да се опита
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 26.07.2023
Супа леща по гръцки
 
Необходими продукти:
400 г леща
1 глава лук
2 моркова
1 червена чушка
1/2 глава чесън
1 с.л. доматен концентрат
1 ч.л. риган
1 ч.л. розмарин
сок на 1/2 лимон
4 с.л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата се измива под течаща вода и се слага в тенджера.
2
Налива се около 2 литра студена вода и се остава да заври. Щом водата кипне, се изсипва, лещата се измива, добавя се нова студена вода и се връща на котлона да заври.
3
Лукът, чушката и морковите се почистват и нарязват на ситно. Прибавят се към врящата леща.
4
Добавят се изчистените цели скилидки чесън и доматения концентрат. Вари се до пълното сваряване на всички продукти.
5
Накрая се добавят ригана, розмарина, зехтина и сока от лимона. Подправя се със сол на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: