Супа "Чорисо"

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2003
Супа
 
Необходими продукти:
200-250 г леща
2 стръка праз
1 голяма глава кромид лук
1 червена чушка
1 корен целина
4-5 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
4 скилидки чесън
300-400 г наденица
3-4 стръка магданоз
2 листа целина
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Супа
В 1 л вода се слагат нарязаните наедро парчета праз, кубчета корен от целина, едро нарязаният чесън и лещата. Вари се около 40 минути (ако използвате тенджера под налягане, времето за варене е около 20 минути).
2
Супа
Лукът се реже на дебели шайби, запържва се в сгорещеното олио, докато започне да се карамелизира, като целта е пръстените да останат цели. Изважда се и в същата мазнина за половин минута се запържват нарязаните на квадратчета чушки и накълцаните стебла целина. Овкусява се с червения пипер.
3
Супа
Запържените чушки, сварената леща и доматеното пюре се прехвърлят в тава, посоляват се и се разбъркват. Върху тях се подреждат надениците и запържените кръгчета лук. Пече се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 30-35 минути.
4
Супа
Запечената смес от тавата се връща в тенджерата и се залива с 3-4 ч. ч. вода. Накрая се поръсва със ситно нарязаните листа целина и магданоз и се оставя да поври 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: