Супа „Блъди Мери“

Тази супа можете да я сервирате в новогодишната нощ! Защо не?! Атрактивно, вкусно и с премерено количество алкохол
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2012
Супа „Блъди Мери“
 
Необходими продукти:
800 г домати на кубчета от консерва
4 големи скариди (сурови, непочистени)
12 черни маслини без костилки
1 стрък селъри
2 стръка пресен лук
1/2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. настърган хрян
2 с. л. водка
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа „Блъди Мери“

Скаридите се обелват, главите се отстраняват. Отделеното се запазва за биск.

 


2
Супа „Блъди Мери“  2

Запържват се в загретия зехтин и се овкусяват с 1 с. л.  от лимоновия сок.

 

 


3
Супа „Блъди Мери“  3

Всяка скарида се нанизва на клечка за зъби или дървено шишче, заедно с по 3 маслини.

 


4
Супа „Блъди Мери“  4

Селърито се обелва и се нарязва на пръчици.

 


5
Супа „Блъди Мери“  5

Всички останали продукти – нарязаният наситно пресен лук, доматите, пилешкият бульон, сосът „Уорчестър”, хранът, водката, сол и черен пипер, се смесват в голяма купа и се пасират. Прецежда се.

 


6
Супа „Блъди Мери“  6

Супата се разпределя в чаши и се гарнира с шишче със скарида и пръчици селари. Консумира се студена.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: