Супа „Алнуик“

Рецепта на Гордън Рамзи
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2011
Супа „Алнуик“
 
Необходими продукти:
750 г свински джолан (2 предни джоланчета или 1 заден)
2 големи картофа
2 големи глави лук
2 големи моркова
4 стръка селари
1 дафинов лист
6 стръка мащерка
5 стръка магданоз
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа „Алнуик“

Джоланът се обелва и излишната мазнина се отстранява. Залива се със студена вода, слага се да заври и след това огънят се намалява. Вари се 10 минути като постоянно се отпенва.


2
Супа „Алнуик“ 2

Половината от морковите, селарито и лука се нарязват наедро и се добавят в тенджерата.


3
Супа „Алнуик“ 3

Слагат се черния пипер, дафиновия лист сол и половината мащерка, Налива се студена вода и се оставя да се вари 2–3 часа, докато месото започне само да пада от кокала. Оставя се да изстине и след това се наразва на хапки.


4
Супа „Алнуик“ 4

Бульонът се прецежда в чист съд, а подправките се изхвърлят.


5
Супа „Алнуик“ 5

Към прецедения бульон в тенджерата се прибавят останалата мащерка, целина, моркови и лук и картофите, нарязани наедро.


6
Супа „Алнуик“ 6

Тенджерата се слага отново на котлона и се оставя супата да се вари още 30–40 минути. Добавя се месото и се вари още 10 минути. Супата се сервира поръсена с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
ще я опитаме!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
превъзходен вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: