Супа „Акрошка“

Гост: Елена Спирина
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Супа „Акрошка“
 
Необходими продукти:
200 г шунка
4 картофа
2 моркова
3 яйца
2 стръка лук
1/2 краставица
1 скилидка чесън
2 кофички кисело мляко
5-6 стръка копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. лимонена киселина


Начин на приготвяне:
1
Супа „Акрошка“
Морковите, картофите и яйцата се сваряват. Морковите, обелените картофи и яйцата се нарязват на кубчета, шунката – на тънки ивички.
2
Супа „Акрошка“ 2
Копърът, лукът и скилидката чесън се нарязват наситно. Сипват се в касерола заедно с киселото мляко и яйцата. Посоляват се, добавя се лимонената киселина и се разбърква.
3
Супа „Акрошка“ 3
Прибавят се нарязаните шунка, картофи и моркови.
4
Супа „Акрошка“ 4
Налива се студена вода, като продължава да се бърка, до получаване на желаната гъстота. Ако е необходимо, се добавя сол.
5
Супа „Акрошка“ 5
Накрая се слага обелената и нарязана на ситни кубчета краставица. Преди консумация супата се оставя да престои  в хладилник около 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: