Суфле с пресен лук и чесън

Интересна идея за предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 мл прясно мляко
150 г животинска сметана
100 г сирене „Грана падано“
90 г краве масло (+ за намазване)
30 г брашно
100 мл бяло вино
3 яйца
2 връзки пресен чесън
2 връзки пресен лук
сол и бял пипер на вкус
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Суфле с пресен лук и чесън
Брашното се запържва в 30 г от маслото. Постепенно се налива млякото и се бърка, докато се получи гъст бешамел. Овкусява се със сол и бял пипер.
2
Суфле с пресен лук и чесън 2
Половината от сиренето „Грана падано“ се настъргва и се разбърква с бешамела. Оставя се да се охлади.
3
Суфле с пресен лук и чесън 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в останалото масло. Щом леко омекнат, се налива виното. Когато течността се изпари и зеленчуците са достатъчно омекнали, се дърпат от котлона и се пюрират.
4
Суфле с пресен лук и чесън 4
Пюрето се изсипва в бешамела и се разбърква.
5
Суфле с пресен лук и чесън 5
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват с бешамела.
6
Суфле с пресен лук и чесън 6
Белтъците се разбиват на сняг с шипка сол и се прибавят постепенно в бешамела, като се разбъркват внимателно.
7
Суфле с пресен лук и чесън 7
Форми за брюле се намазват с масло и се поръсват с галета. В тях се разпределя сместа за суфлето – не трябва да са пълнят до горе.
8
Суфле с пресен лук и чесън 8
Пекат се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Суфле с пресен лук и чесън 9
Сметаната и останалото сирене „Грана падано“ се загряват в касерола. Овкусява се със сол и бял пипер, и се вари, докато сосът се сгъсти.
10
Суфле с пресен лук и чесън 10
Готовите суфлета се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: