Суфле с аспержи

Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2010
Суфле с аспержи
 
Необходими продукти:
400 г аспержи (мариновани)
1 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. брашно
2 яйца
1 щипка бакпулвер
червен пипер за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Към брашното постепенно се налива млякото при непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес.
2
Отделят се жълтъците и се разбъркват с млечно-брашнената смес.
3
Аспержите се измиват и се режат по диагонал на парчета по 1 см. Прибавят се към сместа заедно с бакпулвера и се разбърква.
4
Белтъците се разбиват на сняг и се слагат при останалите продукти. След като се овкуси с подправките, получената смес се сипва до половината в намаслени купички и се пекат във фурна до готовност, без да се отваря по време на печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: