Суфле палачинка

Въздушна, пухкава, гарнирана с плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2/3 ч. ч. брашно
3 яйца (размер L)
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. животинска сметана
1/2 ч. ч. кафява захар „Демерара”
3 с. л. краве масло
1 ябълка „Пинк лейди”
200 г замразени боровинки
1 ванилия
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Суфле палачинка

Ябълката се обелва, нарязва се на малки кубчета и се запържва в 1 с. л. от маслото,  докато омекне леко.

 


2
Суфле палачинка 2

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с миксер със 1/2 от захарта, докато побелеят.

 


3
Суфле палачинка 3

Към тях се наливат прясното мляко, сметаната и 1 с. л. разтопено краве масло. Накрая се прибавят брашното и ванилията и отново се бърка с миксер.

 


4
Суфле палачинка 4

Белтъците  се разбиват на пяна с миксер, тогава към тях се прибавя останалата част от захарта, и се разбива докато станат на сняг.

 


5
Суфле палачинка 5

Белтъците и жълтъчната смес се събират и се разбъркват внимателно..

 


6
Суфле палачинка 6

Тиган с дебело дъно и огнеупорни дръжки (тавичка) се загряват на котлона. В него се слага останалото масло и щом се сгорещи, се налива тестото.

 


7
Суфле палачинка 7

Готви се на силен огън на котлона около 4 минути, след това се дърпа от огъня и отгоре се поръсват първо запържените ябълки, а след това и боровинките, отпуснати на стайна температура.

 


8
Суфле палачинка 8

Палачинката се допича в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 15 минути.

 


9
Суфле палачинка 9

Поръсва се с пудра захар и се разрязва на 8 парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: