Суфле от тиквички

Хранене на детето до 1 година - преходна храна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2015
Суфле от тиквички
 
Необходими продукти:
150 г тиквички
2 ч. л. краве масло
1 жълтък
7 г галета
30 мл адаптирано мляко
30 г кашкавал
1 стрък магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Изчистените и измити тиквички се нарязват наедро и се варят в малко вода или на пара. След това се намачкват и се задушават в масло.
2
Добавят се част от настъргания кашкавал и галетата, жълтъкът, горещото мляко и магданозът.
3
Получената смес се пече в съд, намазан с масло и поръсен с галета. Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с останалата част от кашкавала. Може да се украси със стрък магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2016
С какво можем да заместим адаптираното мляко?
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2016
Малко обърках съда - не видях, че е за малка порция, ама стана много вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Много вкусно, лесна и бърза рецепта ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2015
Суфлето стана стахотно! Мъника го изяде с голямо удоволствие ❤
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: