Суфле от сирене „Пармезан”

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2010
Суфле от сирене „Пармезан”
 
Необходими продукти:
300 г брашно
5 яйца
100 мл мляко
100 г сирене „Пармезан”
150 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
В съд се разбъркват брашното, жълтъците, млякото, 100 г масло и пармезанът.
2
Отделно белтъците се разбиват на сняг и се добавят към останалата смес.
3
Пече се на 190 градуса около 12 минути или до получаването на златист цвят на повърхността на суфлето.
 
 
Съвет:
Суфлето може да се украси с чипс от „Пармезан”. Той се прави, като се настъргва една шепа „Пармезан” и се сипва в сух тефлонов тиган. След като сместа стане златиста от долната страна, се обръща, за да се запече и горната. Готовият продукт се поставя в чиния или върху студен плот. След като изстине, се начупва на чипсове, с които се украсява.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: