Суфле от мерлуза

Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2003
Суфле от мерлуза
 
Необходими продукти:
1 кг мерлуза (бяла риба)
2 белтъка
100–150 мл прясно мляко
2–3 картофа (300 г)
1 с. л. брашно
30 г краве масло
1 стрък зелен лук
1–2 щипки индийско орехче
3–4 стръка копър
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Суфле от мерлуза
Почистената и измита риба се реже на големи парчета и се сварява за 10–15 минути в подсолена вода.
2
Суфле от мерлуза 2
Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират заедно с почистената от костите риба.
3
Суфле от мерлуза 3
Лукът се реже наедро, запържва се около минута в маслото, добавя се брашното и се разбърква. Налива се студеното мляко, отново се бърка и преди да кипне, се сваля от огъня, след което се овкусява с подправките.
4
Суфле от мерлуза 4
В голяма купа се смесват рибно-картофеното пюре и млечно-лученият сос и сместа се охлажда. Прибавят се разбитите на сняг белтъци и се бърка в една посока с шпатула.
5
Суфле от мерлуза 5
Сместа се поставя в намаслени и обилно поръсени с галета гювечета, поръсва се отново с галета и с накълцания копър и се пече до зачервяване при температура 220 градуса. След изпичането гювечетата трябва да останат във фурната 15–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: