Суфле от дюли

Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 дюля (300 г)
4 с. л. захар
1 ч. л. ракия от дюли
сокът от 1/2 лимон
масло за намазване
пудра захар за поръсване
125 мл прясно мляко
3 яйца
3 с. л. захар
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Суфле от дюли
В тенджера се кипва вода, налива се лимоновият сок, сипва се захарта, слага се почистената от семето и нарязана дюля и се сварява.
2
Суфле от дюли 2
Свареният плод се намачква и се претрива през цедка. Когато се охлади, при него се налива ракията и се разбърква.
3
Суфле от дюли 3
Прясното мляко се сварява с канелата и джинджифила. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното и в тях се налива горещото мляко, като се разбива енергично. Загрява се на тих огън, докато се сгъсти.
4
Суфле от дюли 4
След това сместа се охлажда и се разбърква с разбитите на сняг белтъци и пюрето от дюли.
5
Суфле от дюли 5
Малки купички се намасляват, стените им се поръсват с пудра захар и в тях се сипва суфлето (пълни се до 3/4 от обема на купичките). Пече се в предварително загрята на 180- 200 градуса фурна около 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2021
Много приятен и въздушен десерт!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: