Суджук

Гост: Гавраил Джонгозки
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2009
Суджук
 
Необходими продукти:
3 кг свинско месо
1 кг телешко месо
80 г сол
20 г кимион
15 г фосфат
10 г захар
12-16 г смлян черен пипер (3-4 г за 1 кг кайма)
свински черва за пълнене


Начин на приготвяне:
1
Суджук
Добре охладените свинско и телешко месо (температура между 0 и 5 градуса) се смилат в месомелачка и се смесват в тенджера.
2
Суджук 2
Каймата се поръсва с кимиона, фосфата, захарта, солта и черния пипер. Омесва се добре и се оставя да престои в хладилник 2-3 дни.
3
Суджук 3
Престоялата кайма се омесва отново и се пълни в предварително накиснатите в хладка вода свински черва.
4
Суджук 4
Краищата се връзват с конец и червата се надупчват с игла или клечка, за да излезе въздухът. Наденицата се затиска с дъска и се слага в хладилник за 24 часа, след което се оставя да съхне на проветриво място.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: