Студено свинско печено

Крехко и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,8 кг свински врат (без кост)
60 г ретро горчица
50 г сушени кайсии (сочни)
40 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 портокал
1 стрък розмарин
1 ч. л. сос „Шрирача“
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Студено свинско печено
Месото се намазва със зехтин и се посолява, запича се в сух сгорещен тиган, за да хване златиста коричка от всички страни. Маха се от котлона и се поръсва със сол и черен пипер от всички страни.
2
Студено свинско печено 2
В блендер се смесват настърганата кора и сокът от портокала, кайсиите, розмаринът, горчицата, сосът „Шрирача“, пушеният пипер, сол, черен пипер и чесънът. Смилат се.
3
Студено свинско печено 3
Месото се намазва от всички страни със сместа и се слага в тава, застлана с пергаментова хартия. Покрива се с пергаментова хартия, а тавата се завива с алуминиево фолио.
4
Студено свинско печено 4
Свинското се пече в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 4 часа. Охлажда се добре и се прибира в хладилник за няколко часа.
5
Студено свинско печено 5
Реже се на тънки парчета и се поднася с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2024
Месото става крехко и се реже добре, но в сърцевината на парчето след печенето не се усеща никакъв друг вкус, освен на самото месо, задължително иска да се полее с някакъв сос или най-малкото да се сервира с горчица. Чудя се дали същата рецепта може да се изпълни с парче месо, което е мариновано предварително.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2020
Супер рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2020
Това месо съм го правила педи време, беше много вкусно. Вероятно скоро пак ще го направя. Замених обаче сушените кайсии със манго, защото не обичам сушени кайсии.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: