Студено мезе от свински джолан

Сочно, крехко и ароматно, перфектно за чаша червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свински джолан без кост
2 стръка праз
2 скилидки чесън
300 мл сок от туршия
1,5 л вода
2 дафинови листа
1 ч. л. зърна хвойна
1 ч. л. пипер меланж на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Студено мезе от свински джолан

Свинският джолан се изтънява с нож през средата, да се получи цяло парче, като за руло. Ако са повече парчета, се слагат плътно едно до друго, за да стане лист.

 

 


2
Студено мезе от свински джолан 2

Поръсва се със сол и черен пипер и се завива на руло с фолио за свежо съхранение (като бонбон).

 


3
Студено мезе от свински джолан 3

В тенджерата се сипва счуканата хвойна, зърната пипер меланж, дафиновите листа, водата, сокът от туршия, празът, нарязан на парчета, целите скилидки чесън, леко смачкани. Накрая се слага месото. Оставя се на слаб огън за около 3 часа.

 


4
Студено мезе от свински джолан 4

Оставя се да се охлади в ароматния бульон. След това фолиото се отстранява и месото се нарязва на парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2022
Здравейте, Димитър! Гарнитурата е по избор, затова не сме я описали тук. А иначе на снимката е Пащърнак със сос „Ремулада“, рецептата ще вамерите в сайта ни. Поздрави от нас!
3.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2022
А с какво го гарнирахте отгоре ,ако не е тайна ? Понеже го няма в описанието.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2018
Много сполучлива рецепта, прекрасно мезе!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Страхотно месце се получи. Много крехко и вкусно. Става и за сандвичи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: