Студена зелена супа

Лесна и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г спанак (почистен)
150 г зелени маслини (без костилки)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
2 краставици
1 зелена чушка
1 скилидка чесън
2 филии бял хляб
2 с. л. бял винен оцет
2 ч. л. лют сос
сирене „Грана падано“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус

за хлебчетата:
1 доза тесто за пица
2 скилидки чесън
1 връзка копър
60 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Студена зелена супа
Копърът се наситнява, смесва се с маслото и смачкания на паста с малко сол чесън.
2
Студена зелена супа 2
Тестото се разточва на правоъгълна кора. Маже се със сместа, навива се на руло, след това се реже на парчета, които се оставят да втасат.
3
Студена зелена супа 3
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 10–12 минути.
4
Студена зелена супа 4
Спанакът се сотира за кратко в половината от зехтина, посолява се и се охлажда.
5
Студена зелена супа 5
В блендер се смесват почистената чушка, обелените краставици, маслините, лютия сос, спанакът, чесънът, хлябът, останалият зехтин, оцетът, сол и черен пипер на вкус.
6
Студена зелена супа 6
Смила се добре.
7
Студена зелена супа 7
Супата се оставя в хладилник за 1 час, за да се охлади. Поднася се, поръсена с настъргано сирене „Грана падано“.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2024
Здравейте Кирил Дамянов, да, зависи колко големи и свежи са краставиците, защото и те пускат вода:) Ще очакваме коментари и по други наши рецепти. Поздрави от нас.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2024
Много е свежа и вкусна, при мен се получи по-гъста и добавих малко вода. Краставиците бяха малки и предполагам от там стана разликата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: