Студена супа от цвекло с козе сирене

Руска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2008
Студена супа от цвекло с козе сирене
 
Необходими продукти:
1 кг червено цвекло
100 гр козе сирене
4-5 филии пълнозърнест хляб
3-4 кисели краставички
1 ч. ч. заквасена сметана
1 ч. л. захар
2 стръка копър
1 струйка зехтин (екстра върджин)


Начин на приготвяне:
1
Студена супа от цвекло с козе сирене
Червеното цвекло се измива небелено, залива се със студена вода и се вари 30-40 минути, като се поръсва със захар.
2
Студена супа от цвекло с козе сирене 2
Свареното цвекло се обелва и се пюрира с 1-1 1/2 чаша от водата, в която се е варило.
3
Студена супа от цвекло с козе сирене 3
Хлябът се нарязва на триъгълни филии и се запича във фурна на 220 градуса.
4
Студена супа от цвекло с козе сирене 4
Киселите краставички се пасират със сметаната и копъра.
5
Студена супа от цвекло с козе сирене 5
Пюрето от цвекло се сипва в купичка и върху него с помощта на клечка за зъби се разнася сместа от сметана и кисели краставички.
6
Студена супа от цвекло с козе сирене 6
Аранжира се със запечните филии и парченца козе сирене. Супата се полива със струйка зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: