Студена пача

Вкусна и ароматна пача - такава, каквато традицията повелява
Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. свински език
4 бр. свински уши
1 кг свински джолан с кост
1 морков
1 глава лук
1 стрък праз
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
300 г малки кисели краставички
150 г каперси
1 връзка магданоз
3 с. л. дижонска горчица
2 яйца
1/2 с. л. лют сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Студена пача
Езиците, ушите и джоланът се слагат в тенджера заедно с нарязаните наедро морков, лук, праз и чесън. Прибавят се розмаринът и дафиновите листа. Налива се вода, колкото да ги покрие и се вари 4 часа на слаб огън.
2
Студена пача 2
След това ушите, езиците и джоланът се изваждат. Бульонът се връща на колтона и се редуцира до 1/3, като се отсранява мазнинаната, която се отделя на повърхността. След това бульонът се прецежда.
3
Студена пача 3
Езиците се обелват. Месото от джолана, езиците и ушите се режат на малки кубчета.
4
Студена пача 4
Киселите краставички, каперсите и магданозът се наситняват. Малка част се отделя за гарниране, а останалите се смесват с месото. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавят 2 с. л. от горчицата. Разбърква се.
5
Студена пача 5
В терин се слага фолио за свежо съхранение. Налива се малко бульон, сипва се готовата смес, отново бульон, смес и така, докато свършат. Оставя се в хладилник поне за 4 часа, най-добре за 1 нощ.
6
Студена пача 6
Яйцата се сваряват за 3 минути. След това се белят и се пасират с горчицата и лютия сос. Смесват се с отделените каперси, краставички и магданоз.
7
Студена пача 7
Теринът се реже на кубчета и се поднася с яйчената смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: