Студена гъбена супа с латинки

Гост: Тони Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2005
Студена гъбена супа с латинки
 
Необходими продукти:
250 г кисело мляко
30 г краве масло
7-8 печурки
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
3-4 стръка босилек
зелената част на 3 стръка лук
1 кубче зеленчуков бульон
2-3 щипки индийско орехче
2 с. л. зехтин
латинки за украса


Начин на приготвяне:
1
Студена гъбена супа с латинки
Лукът и зелените подправки се нарязват наситно, гъбите – на филии.
2
Студена гъбена супа с латинки 2
Гъбите се задушават в маслото и зехтина, след което към тях се добавя зеленият лук.













3
Студена гъбена супа с латинки 3
Налива се разтвореният в 250 мл вода бульон. Оставя се да поври, след което се сваля от котлона, подправя се с индийското орехче и зелените подправки и се пасира.
4
Студена гъбена супа с латинки 4
Пасираната супа се претрива през фина цедка и след като се охлади добре, се разбърква с киселото мляко. Супата се сервира, като се украсява с няколко листенца на латинки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: