Стики тофи пудинг

Лесен карамелен пудинг
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 08.03.2018
Стики тофи пудинг
 
Необходими продукти:
200 г тъмни фурми
1 ч. л. сода
85 г меко краве масло (+ за намазване)
170 г захар
2 яйца
170 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/4 ч. л. канела
2 с. л. кисело мляко
140 мл течна сметана
140 мл течна сметана
115 г кафява захар
115 г краве масло (меко)


Начин на приготвяне:
1
Фурмите и содата се слагат в купа, заливат се с 200 мл гореща вода и се оставят да омекнат. След това се слагат в блендер (заедно с водата) и се смилат, докато станат на пюре.
2
Маслото и захарта се разбъркват много добре с дървена лъжица. Едно по едно към тях се добавят яйцата. Сипват се брашното, бакпулверът, канелата, киселото мляко и накрая пюрето от фурми. Разбърква се много добре.
3
Сместа се прехвърля в намаслена тавичка и се пече 35 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се проверява с дървено шишче.
4
Продуктите за карамеления сос се смесват в касерола и се разбъркват на слаб огън, докато захарта се разтопи и се получи гладка смес.

5
При сервиране пудингът се дупчи с клечка за зъби и се залива с карамеления сос.


Съвет:
Оставете си от соса за допълнително заливане на парчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: