Стек Терияки със салата от краставици и репички

Мариновани пържоли с японски сос
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Стек Терияки със салата от краставици и репички
 
Необходими продукти:
4 х 150 г не много тлъсти пържоли от бут
4 с.л. Кикоман Терияки марината
1 с.л. фъстъчено олио
12 чери домата

За салатата:
1/2 краставица
75 г репички, тънко нарязани
1/2 червени чили чушки, с махнати семки и тънко наряза
3 с.л. оризов оцет
1 с.л. захар


Начин на приготвяне:
1
1.Почистете месото и го поставете в неметална купа и го полейте с Кикоман Терияки марината. Покрийте с фолио и оставете купата в хладилник, така че да се маринова добре за поне 1 час.
2.За салатата:
Обелете краставицата, нарежете в по дължина на две, отстранете месестата част със семките, после нарежете на резенчета за салата. Добавете репичките. Отделно разбъркайте чилито, оцета и захарта и поръсете с тази смес салатата. Покрийте и охладете.
3.Намажете добре тигана с олио и го загрейте на котлона. Добавете пържолите и печете така за по 3-5 минути от всяка страна, като ги обръщате често. Времето за печене зависи от това колко препечена предпочитате пържолата. Когато е готова, добавете чери доматите.
4.Сервирайте в чиния с гарнитура от зелената салата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: