Стек „Сейлсбъри“

По-популярен като пържолата на сиромаха
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2011
Стек „Сейлсбъри“
 
Необходими продукти:
1 кг телешка кайма
4 яйца
5–6 с. л. галета
1 ч. л. риган
20 г краве масло
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

за гъбения сос:
250 г печурки
50 г краве масло
1 с. л. брашно
2 стръка прясна мащерка
150 мл телешки бульон
150 мл сметана
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стек „Сейлсбъри“

Каймата се омесва с яйцата и галетата и се подправя с ригана, сол и черен пипер. 


2
Стек „Сейлсбъри“ 2

Към нея се прибавя запърженият в сгорещеното масло лук (добре е леко да се охлади).


3
Стек „Сейлсбъри“ 3

Оформят се бургери, запечатват се в грил тиган от двете страни и се прехвърлят в тава. 


4
Стек „Сейлсбъри“ 4

Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в сгорещеното масло.Прибавя се брашното, разбърква се и се слагат стръковете прясна мащерка.


5
Стек „Сейлсбъри“ 5

Наливат се телешки бульон и сметаната, предварително затоплени, за да не стане сосът на бучки. Овкусява се със сол и черен пипер.


6
Стек „Сейлсбъри“ 6

Бургерите се заливат със соса (стръковете мащерка се отстраняват) и се запичат във фурна 15 минути на 180 градуса.


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: